Roken

Stoppen met roken

Vanaf 1 januari 2024 gaat de prijs van sigaretten en andere rookwaren weer fors omhoog, vele mensen zullen dan ook beslissen om nu te stoppen met roken.

Maar we weten allemaal dat dit niet zo eenvoudig is. Stoppen is 1 ding maar volhouden is een ander en daar wringt meestal het schoentje, vooral bij mensen die al heel lang roken. Zij hebben heel veel problemen met ontwenningsverschijnselen waardoor de kans op hervallen zeer groot is. De gevolgen van stoppen met roken zijn voor deze mensen vaak zeer ernstig.

Deze problemen kunnen gaan van veel meer eten en dus gewicht aankomen tot angst en stemmingswisselingen met alle gevolgen voor de omgeving van dien. Ook concentratieproblemen, rusteloosheid en slaapproblemen komen regelmatig voor.

Indien u echt wil stoppen met roken dan kan acupunctuur u helpen om niet alleen de bijwerkingen van het stoppen te verminderen of zelfs ongedaan maken maar ook de drang naar de sigaret kan bestreden worden.

Let wel! Een acupunctuurbehandeling om te stoppen met roken is niet een 1-2-3 oplossing die er voor zorgt dat je direct midenr of zelfs helemaal niets meer zal roken. Yun FENG gebruikt een schema dat meerdere weken zal duren om u geleidelijk van het roken te verhelpen. Hier voor is een grote inzet van de patiënt nodig met o.a. regelmatig laten weten of en hoeveel er nog gerookt werd in de aanvangsfase.


Covid-19 en de behandeling van de nasleep van deze besmetting.

Heel wat patiënten die genezen zijn van een Covid-19 besmetting geven aan dat ze daarna nog steeds allerlei problemen overhouden zoals daar zijn: heel moe blijven, nog tseeds hoesten, weinig eetlust, geheel of gedeeltelijk verlies van smaak en geur en nog vele andere kwalen.

In de strijd tegen Covid-19 is tot op heden echter de aandacht vooral gegaan naar onderzoek naar de kenmerken van de ziekte en de behandeling van besmette patiënten, tot op heden zijn er weinig inspanningen geleverd aan onderzoek naar de nasleep van deze ziekte bij genezen patiënten. In een artikel in "Journal of Chinese Medicine" van februari 2022 geeft Dr. Sun Pei Lin, een internationaal gerenomeerd specialist in traditionele Chinese geneeskunde, de nodige protocollen waarmee acupuncturisten de nasleep van deze ziekte kunnen aanpakken.

Feng Yun heeft zich als student van Dr Sun Pei Lin eveneens verdiept in deze materie en in navolging van haar leermeester zich de nodige van zijn protocollen eigengemaakt om de nabehandeling van een Covid-19 besmetting aan te vatten.

Deze behandeling bestaat uit zowel een behandeling met acupunctuur alsook een op maat gemaakte kruiden samenstelling welke samen zorgen voor een verbeterde behandeling van de nasleep van deze besmetting.

U kan dan ook bij Feng Yun terecht voor behandeling nadat u van een Covid-19 besmetting genezen bent.